Усім привіт
отримав в пп повідомлення від
ApTeM
пп
Привет. Не так давно стал владельцем туксона. Занялся изучением масел. Вот хотел у тебя как у незаинтересованного и знающего человека спросить. Насколько правдива инфа что есть специальные масла для двигателей работающих на гбо? А что по поводу присадок молибдена в маслах: хорошо или плохо это?
Пред владелец лил ликви моли молиген 5-30, но оно не особо дешевое. Думаю перейти на чтот подешевле, а оказалось столько вариантов и каждый хвалит свое..
Можно лить в наш 2.0 бензин/газ 0-30? Если нет, то что предпочтительнее 5-30 или 5-40?
Заранее спасибо)
але подумав що відповідь напишу мабуть тут, так як вона фактично певним чином стосується моїх дописів про суперечку з поляком. Й хоча конкретноЇ відповіді я так і не добився, але для себе певну думку сформував й змінив підхід до того що тепер заливаю у свій (тушкана) двигун, ті хто до мене дзвонив вже знають, для решти напишу бо щось руки не доходили.
Ну і для початку
ApTeM ,я мабуть все таки виглядаю зацікавлений

виходячи з цієї теми на форумі. Хоча тут Вам видніше.
Щодо інфи по маслах для гбо, то це якраз і причина моїх вияснювань з поляком, після його інформації де виробник казав про згортання цієї лінійки для виробництва (як кажуть от тут душа щирого українця і засумнівалася

, як так - стільки машин на такому паливі а вони... ), десь раніше я повідомляв вже це.
Зі слів усіх! виробників
це те ж саме масло для легкового транспорту лише з додатками які розчиняють лаки(які утворюються під час згоряння суміші й осідають на кільцях) що можуть викликати залягання кілець і відповідно споживання масла. А от чи насправді є там ці додатки я не знаю, бо як бачите сам засумнівався після інформації сказаної вище, Чи це просто маркетинговий хід, як і з поділом бензин / дизель в маслі для легкового транспорту, щоб заробляти на 20% більше. Постачальник звісно все спростовував, й казав що я не правий, і рішення ще не остаточне ( бо це масло(GAS) виготовляють й надалі, але я нездався

і порівняв свідоцтва якості на товар
бензин/дизель/GAS з одної дати виготовлення - і вони ідентичні! (на мою думку присутність додаткових компонентів повинно було б змінити хоч один параметр хоч на якусь соту), я звісно можу й помилятись, адже я не технолог. Просто якщо я правий, то сумно з того що я обманюю і усіх тут і себе (бо ж сам використовував його два роки)
Я не лякаю тут нікого, адже як писав
в цьому пості наш двигун не вимагає екстра допусків, а щодо
якості масла цього виробника за стільки років роботи з ним я більш ніж впевнений (якби ж ще б думка про цю присадку не мордувала

- я ж не хочу платити за те чого нема/чи не відомо чи є).
Тому для себе я вирішив повернутися до масла яке фактично заливав раніше
від початку (5W30), а вірніше його наступником Max Expert 5W30 про який писав в
тому ж пості, вартість там вказана
Прийняв рішення, що я краще заливатиму масло з Вищими якісними характеристиками і параметрами (індексом, лужним числом, відсотком золи), ніж те в якому я засумнівався
Вважаю що на 100 гривень більше на каністрі (й на 12-15 тис інтервалом заміни я точно не збіднію, але хоч моральне задоволення матиму що лию те за що плачу, інакше б можна було обрати той же самий Classic Synthetic 5W40 без приставки GAS і зекономити ще зо 50 грн
Щодо молібдену то тут мабуть відповідь схожа, а чи не маркетинг тут? (здається б тут масло мало б бути чорне від народження

), потрібно комусь внедритись на виробництводо тих то таке декларує, щоб ми дізнались правду

. Мої компаньйони роблять лише змазку з молібденом (3%) от у неї колір таки чорний. Якщо ж воно там є, то думаю що це було б добре (принаймі змазки з ним витримують значно більші навантаження на кульковому стенді, хоч в двигуні й не виконуються такі умови, як на цьому стенді)
по 0W30- особисто я не бачу доцільності лити в наш двигун, по перше навіть в книжці цього не пише, й по друге вартість. Особисто я обрав собі як бачите 5W30 (його ще називають енергозберігаючим/економічним маслом), вартість між 5W40 така ж, просто я опирався на співвідношення цього(індексом, лужним числом, відсотком золи)
Тут головне обирати правдиве масло а не якийсь підвальний варіант, неважливо якого виробника, головне щоб це був виробник який контролює усе виробництво, або хоч
відомий блендінг (змішувач).
щоб не були як ці, бо я не можу довіряти тим хто декларує що це німці, а сайт зареєстрований у Польщі, і все свідчить про те що це поляки ADWA (які доречі теж не мають що показати на сайті, жодних даних, жодних фото), і дані сумбурні сайт венол - контакти адва ))), робимо в Польщі але Німецьке)) й на замовлення України
, а де робимо на яких потужностях хто зна.
Отак "маленько" написав