Re: Детальний звіт про заміну двигуна і результат
Тут така штука.
Я дуже багато читав про роботу клапана ЄГР, оскільки він затра*ував мізки вже років чотири.
Так от -єдиної думки немає.
Те , що він допомагає зменшити токсичність вихлопу - це добре.
Але в той же час, на нашому паливі жодного ефекту немає.
Крім того, він постійно зависає і на інших режимах роботи двигуна все працює із точністю навпаки.
Аргумент, що із заглушеним клапаном температура в циліндрах зросте - теж не переконує.
Адже більшість двигунів( навіть на подібних машинках) не мають цієї системи і цього клапану. І нічого там не перегрівається.
А сам клапан працює в невеликому проміжку оборотів і невеликий час, тому подібний ефект , гадаю, мінімальний.
Читав на російському форумі, що робили комп'ютерний аналіз роботи двигуна Туксона на різних режимах в русі.Спеціально для перевірки ЄГР. Так якогось впливу на температуру не показало, бо час роботи клапана становить десь менше 10% загального часу, включно з пробками.А на трасі взагалі нуль.Там наводились дані і таблиці.
Зате все те "гавно", яке вилітає у вихлоп, повертається в двигун. В нашому випадку це не тільки гази(як задумано виробником), але і сажа і навіть шматки "неперевареної піщі".
Коли зняли патрубки, то там було бруду, асфальту і "сала" більше ніж дофіга.
От це якраз і приводить до перегріву двигуна, бо газообіг порушується із-за бруду і нашарувань.
Дросельна заслонка на дизельному двигуні працює не так як на бензині і фактично весь час відкрита. Закривається лише на кілька секунд( вірніше на три секунди) при вимкненню двигуна.
Але коли вона зависає із-за бруду і неправильної роботи ЄГР( бо включена з ним в одну систему вакууму), тоді біда - двигун троїть, лихоманить, втрачається потужність, проблеми із пуском і т. д...
Якщо заглушити клапан і зафіксувати заслонку( а краще подати на неї вакуум напряму, оминаючи ЄГР), то ці проблеми зникають.
Залишається лише проблема "Чек". Лампочка не гасне.
Тут треба перепрошити мізки.
От це я не знаю де зробити.
Підкажіть, будь-ласка.
|