Цитата:
Допис від Alex Under
ОФФ: А теперь снимай эти замечательные колёса и ставь зимние тапки... 
|
В суботу їздив в Київ. Прогноз показував +2 +4 гр. С і вирішив не ставити зимову гуму, а їхати на літній Taurus 701 SUV, тим більше, що попередні 820 км при t +1 + 3 гр. С показали абсолютну "адекватність" цієї гуми. До Старокостянтинова з дорогою все було добре - чистий асфальт. В Старокостянтинові повернув праворуч і був шокований станом "дороги" - суцільний "горбатий" лід з ямами із водою, перша-друга передачі і швидкість не більше 20 км/год. За Старокостянтиновом стало дещо краще - місцями стала з'являтися асфальтова колія, заповнена сніговою кашею з водою, яка була то в моєму напрямку, то в зустрічному. Доводилося періодично, в пошуках кращого варіанту, стрибати з колії в колію. Швидкість 30-40 км/год. Ближче до Любара стало ще трохи краще, швидкість вже 50-60 км/год., ближче до Чуднова ще трохи - 60-70 км/год. І так близько 150 км. Цю дорогу за 21 рік знаю напам'ять, але ловив себе на думці, що не розумію де знаходжуся - вся увага була прикута до "дороги". Крім того, 30 хв. (безумовно, це дуже нерозсудливий вчинок) розмовляв по мобільному - майже не було транспорту. Дружина асистентувала - керувала склоочисниками - бруд з "дороги" постійно заливав вітрове скло коли я міняв колії, а моя права рука тримала телефон. Так ось. При стрибанні по коліях ні ковзань, ні буксувань, ні заносів, ESP спрацювала всього один раз коли ще на початку цього жаху ще на малій швидкості при обгоні КамАЗу досить різко повернув кермо та натиснув на акселератор. Думаю, причина такої непередбачувано-ідеальної роботи незимових шин в надзвичайно складних умовах (лід + снігова каша) саме в малюнку протектора, складі гуми та в "молодості" шин. Я ще не знаю, як ці шини будуть працювати літом, але те, що вони показали зараз при виконанні далеко не своєї задачі, просто вразило.
До речі, шини не гудуть, принаймні, при швидкості до 125 км/год. по шосе "Житомир-Київ".