Цитата:
Допис від silademon
Які налаштування на варіаторі?
|
Якщо не помиляюся - в мене 2Д налаштування варіатора - в залежності від обертів двигуна міняється кут. Кутів не памятаю - здається від 3 до 6 градусів. Зі слів установщика - це "ноу хау"

Хоча ми обоє знаємо, що їх без проблем можна подивитися в блоці.
Щодо 3Д налаштування ВКЗ - установщик вважає недоцільним коректувати кут ще і в залежності від навантаження/витрат повітря... Каже - шкурка вичинки не варта і результат йому не подобається.
З.І. - як інженер за освітою і фахом я його розумію - добитися надійної роботи у всіх режимах складної системи яка складається з двох систем, кожна з яких має свій зворотній звязок - штука не проста. А ще додавати додаткові параметри зворотнього звязку - це ускладнювати завдання в рази.
З.З.І. - в принципі я майже усім задоволений. В мене малий пробіг - десь 12000 км/рік. В абсолютному вимірі при зменшенні витрат газу "дуже великої" економії коштів не буде. При цьому мене влаштовує динаміка, не вискакують чеки, а витрата газу складає +20% до бензину по штатному БК. Якщо я маю платити за 10% економії газу "чеками"-помилками через збіднену чи "на межі" суміш - то я ще подумаю, чи варто щось міняти.