[QUOTE=almond;292117]
Цитата:
Допис від Тушелюб;292048 Виїжджати з круга можна з будь-якого ряду, пропускаючи звісно всі машини у правому ряду. і т.д. QUOTE
А вот это утверждение "обгрунтувати" можно ? Т.к. еще 20 лет назад в автошколе меня учили, что с кольца можно выезжать только с "внешнего " , правого ряда, аргументируя тем же 10.4 Ваше, отличное от этого, мнение, основано.... на чем ?
|
Щодо автошколи, то мій інструктор договорився до того, що на кільці взагалі рядності немає. Але я йому не вірю. Навіть лікарі, які 6 років гризуть науку помиляються, а інструктор звідки 100% істину візьме ?
Ця думка, власне, не моя, а більш обізнаних у цій справі людей (якщо буде треба, то нарию відповідних статей в неті, а так влом).
І. 10.4. Перед поворотом праворуч... водій має завчасно зайняти.
Що таке завчасно ? 100 м, 200 м, це на кільці ? Якщо я повертаю з лівого ряду, то я по-любе маю виїхати на правий (не повітрям же скакати). То вже буде завчасно ? ПДР тут нічого ж не уточнюють. Тому єдино можливим варіантом є нестворення перешкоди смузі справа, про що я й говорив.
ІІ. ІІІ. Існує ще кілька цілком логічних аргументацій, які за потреби віднайду в неті.
До речі з моїм другом так і було. Виїжджав з другого ряду. А тут з другорядної виїжджає опель і б"є в бік. Мент спочатку каже, що винен опель, але після кількох дзвінків починає казати, так як у цій статті.
Суд оправдав друга (повністю безкоштовно

) мотивуючи тим, що опель виїжджав з другорядної і мав пропускати всіх на кільці. А питання рядності стосується випадку конфлікту лише між тими, що їдуть по кільцю. А про пропускання всіх справа я вже казав.
Якщо ПДР не конкретизують цей момент, то може логіка? Ну допустимо, у ПДР вносять окремий пункт: виїзд з кільця лише з правого ряду. Проблем купа. Всі хочуть у правий - тижба. Ті, що не виїжджають з кільця, а їдуть далі заваджають тим, що просто повертають вправо без фактичного заїзду на кільце і т.д. А виграш, чи безпека тут у чому?
На жаль я вже зібрався на рибалку до понеділка. Тому далі дискутувати не можу.