![]() |
Парковка на тротуаре
Помогайте определится с правильностью парковки
1. Запрещающих знаков нет. Паркуюсь на краю тротуара так чтобы осталось 2 метра для пешеходов. Парковка разрешена. 2. Стоит знак остановка запрещена. Паркуюсь на тротуаре. 2 метра для пешехода. Парковка разрешена? 3. Стоит знак остановка запрещена, нанесена желтая линия. Тут парковка разрешена? 4. Стоит знак парковки с указанием варианта парковки на тротуаре. Можно ли парковаться так чтобы пешеходу не оставалось 2 метра для движения. И еще ...кажись КМДА какой то указ готовило что парковаться на тротуарах можно даже если правила это запрещают. Что за постановление такое? Пока меня не наказали хотелось бы разобраться [img]http://tucson-club.org.ua/oldsmiles/read.gif[/img] |
Re: Парковка на тротуаре
як я розумію, "парковка" = "стоянка"?
у такому випадку: 1. можна (із дотриманням усіх інших вимог п. 15), 2. не можна (зупинку заборонено = зупинку та стоянку заборонено), 3. не можна (аналогічно 2.), 4. не можна. п. 15.10 діє у будь-якому випадку... вперше чую про постанову... |
по п.2. не согласен
запрещена остановка НА ПРОЕЗЖЕЙ части на тротуар действие не распространяется паркуйся |
[quote=kym;126904]по п.2. не согласен
запрещена остановка НА ПРОЕЗЖЕЙ части на тротуар действие не распространяется паркуйся [/quote]вот у меня тоже как то смутные сомнения по этому поводу. как это действие знака тока проезжую часть распространяется? думаю что и тротуар тоже нельзя. наличие знака и разметки - они просто дублируют друг друга но не показывают где именно нельзя парковатся по поводу постановы.... это кажись говорилось по парковке на крещатике |
[quote=kym;126904]запрещена остановка НА ПРОЕЗЖЕЙ части
[/quote]обгрунтування? |
запрещена остановка НА ПРОЕЗЖЕЙ части на тротуар действие не распространяется паркуйся [/quote]Юра прав, на тротуар знак не распостраняется, там действует условие 2м для прохода пешеходов [b]стоянка[/b] - припинення руху транспортного засобу на час, більший ніж 5 хвилин, з причин, не пов'язаних з необхідністю виконання вимог цих Правил, посадкою (висадкою) пасажирів, завантаженням (розвантаженням) вантажу; [b]15.10. Стоянка забороняється: [/b] а) у місцях, де заборонена зупинка; б) на тротуарах (крім місць, позначених відповідними дорожніми знаками, встановленими з табличками); в) на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м; г) ближче 50 м від залізничних переїздів; ґ) поза населеними пунктами в зоні небезпечних поворотів і випуклих переломів поздовжнього профілю дороги з видимістю або оглядовістю менше 100 м хоча б в одному напрямку руху; д) у місцях, де транспортний засіб, що стоїть, зробить неможливим рух інших транспортних засобів або створить перешкоду для руху пішоходів. [b] зупинка[/b] - припинення руху транспортного засобу на час до 5 хвилин або більше, якщо це необхідно для посадки (висадки) пасажирів чи завантаження (розвантаження) вантажу, виконання вимог цих Правил (надання переваги в русі, виконання вимог регулювальника, сигналів світлофора тощо); [b]15.9. Зупинка забороняється: [/b] а) на залізничних переїздах; б) на трамвайних коліях (крім випадків, обумовлених пунктом 15.8 цих Правил); в) на естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними, а також у тунелях; г) на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадків надання переваги в русі; ґ) на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга; д) у місцях, де відстань між суцільною лінією розмітки, розділювальною смугою чи протилежним краєм проїзної частини і транспортним засобом, що зупинився, менше 3 м; е) ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає - ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків; є) ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, де це створить перешкоди технологічним транспортним засобам, що працюють; ж) у місцях, де буде неможливим зустрічний роз'їзд або об'їзд транспортного засобу, що зупинився; з) у місцях, де транспортний засіб закриває від інших водіїв сигнали світлофора або дорожні знаки; и) ближче 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду. |
[quote=Vado;126908]по поводу постановы.... это кажись говорилось по парковке на крещатике
[/quote]можливо мова йде про зону суцільної парковки? |
імхо, знак розповсюджується не на проїжджу частину, а на автомобільну дорогу (вулицю):
[quote][b]автомобільна дорога, вулиця (дорога)[/b] — частина території, в тому числі в населеному пункті, призначена для руху транспортних засобі в і пішоходів, з усіма розташованими на ній спорудами (мостами, шляхопроводами, естакадами, надземними і підземними пішохідними переходами) та засобами організації дорожнього руху, і обмежена по ширині зовнішнім краєм тротуарів чи краєм смуги відводу. Цей термін включає також спеціально побудовані тимчасові дороги, крім довільно накатаних доріг (колій);[/quote] |
Вот так нельзя парковаться
[url=http://www.radikal.ru][img]http://s58.radikal.ru/i161/1004/3b/bf4497740cd1.jpg[/img][/url] |
[quote=Олександр;126915]імхо, знак розповсюджується не на проїжджу частину, а на автомобільну дорогу (вулицю):
[/quote]знак действует на проезжую часть за знаком в направлении движения если нет дополнительных информационных табличек размещенных совместно со знаком |
запрещена остановка НА ПРОЕЗЖЕЙ части на тротуар действие не распространяется паркуйся [/quote] прикольно... в прошлом году поставил машину прямо под знаком "остановка запрещена", но на тротуаре, оставив более, чем два метра для пешеходов. Был пойман и наказан протоколом на 225 грн. Спорил, но гайцы были неумолимы. Я заплатил, оспаривать не стал - не моя стихия. Надо признаться, что до перекрестка было меньше 10 метров, но гайцы говорили, что я именно нарушил действие знака. |
[quote=Vado;126918]Вот так нельзя парковаться
[/quote]но если там есть знак с табичкой ставить именно так, то можно |
[quote=VIC;126922][quote=Vado;126918]Вот так нельзя парковаться
[/quote]но если там есть знак с табичкой ставить именно так, то можно [/quote]паркування у відповідності із табличкою та не у відповідності із п. 15.10 - порушення... |
[quote=SAYGON;126921][quote=kym;126904]по п.2. не согласен
запрещена остановка НА ПРОЕЗЖЕЙ части на тротуар действие не распространяется паркуйся [/quote] прикольно... в прошлом году поставил машину прямо под знаком "остановка запрещена", но на тротуаре, оставив более, чем два метра для пешеходов. Был пойман и наказан протоколом на 225 грн. Спорил, но гайцы были неумолимы. Я заплатил, оспаривать не стал - не моя стихия. Надо признаться, что до перекрестка было меньше 10 метров, но гайцы говорили, что я именно нарушил действие знака. [/quote]Я как-то пытался припарковаться в разрыве бул. Шевченко (Леонтовича - бул. Шевченко), был послам гаишником парковаться на тротуар под больницу (знак "Остановка запрещена" присутствует). |
[quote=SAYGON;126921]Был пойман и наказан протоколом на 225 грн. Спорил, но гайцы были неумолимы. Я заплатил, оспаривать не стал - не моя стихия.
Надо признаться, что до перекрестка было меньше 10 метров, но гайцы говорили, что я именно нарушил действие знака. [/quote]постанову протокол и постанову суд бы отменил, но нужны были доказательства, фото и свидетельские показания, фотографировать нужно телефоном, чтобы на фото были дата и время, если в телефоне есть функция GPS или AGPS активировать, координата подошьется к фото, на фото должны быть видны характерные для места неподвижные объекты желательно сохранить в телефоне оригинальный файл P.S. как двигать дату в телефоне и править закадровые данные - совсем другая тема |
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 09:22. |
vBulletin 3.8.6 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
При использовании информации с форума, действующая ссылка на первоисточник обязательна!