TUCSON Club UA

TUCSON Club UA (http://tucson-club.org.ua/index.php)
-   Кузов (http://tucson-club.org.ua/forumdisplay.php?f=2297)
-   -   Замок дверцяти багажника (http://tucson-club.org.ua/showthread.php?t=14925)

Тушелюб 23.11.2012 13:04

Замок дверцяти багажника

Вже з рік, час від часу друзі звертають увагу, що у мене гримить багажник. Я хоч і не з тих, що прислухаються до найменших цвіркунів по кутках машини (аби їхала :D), але вже й сам це добре чую. Нині саме була нагода придивитись, що ж воно там таке.

Якщо пошарпати закриту дверцяту багажника, то відчувається деякий люфт. Схоже, що захват замка дверцяти дещо розхитався. З виду пластмасова клямка замка дійсно десь так на міліметр з'їджена дужкою нижньої скоби на дні багажника. Для мене, як пережитка радянської епохи, лікуванням проблеми виглядає кілька ударів кувалдою по скобі з метою пригнути її вниз. Але може хтось знає більш цивілізований спосіб виправити ситуацію, та й скоба з вигляду досить таки міцненька :confused:.

kym 23.11.2012 13:13

Re: Замок дверцяти багажника

слева и справа на средних углах (во как завернул...) самой ляды есть резиновые толстенькие упоры
они крутятся, типа регулировка - покрути туда-сюда для устранения эффекта

Borisich 23.11.2012 13:15

Отрегулировать скобу (которая внизу на кузове). Ослабить 2 винта и отодвинуть трошки назад. Затянуть винты. Проверить. При необходимости повторить.:victory:

Тушелюб 23.11.2012 13:41

[QUOTE=kym;311905]слева и справа на средних углах (во как завернул...) самой ляды есть резиновые толстенькие упоры
они крутятся, типа регулировка - покрути туда-сюда для устранения эффекта

Отрегулировать скобу (которая внизу на кузове). Ослабить 2 винта и отодвинуть трошки назад. Затянуть винты. Проверить. При необходимости повторить.
[/QUOTE]

Як все-таки цивілізація вперед пішла (порівняно з кувалдою :D).
Дякую :friends:. Про виконання доповім.

DRAKO 23.11.2012 14:01

Проще всего сперва слабить крепление скобы, выставить упоры и затянуть крепление скобы

Тушелюб 23.11.2012 14:11

[QUOTE=DRAKO;311926]Проще всего сперва слабить крепление скобы, выставить упоры и затянуть крепление скобы[/QUOTE]

Як я розумію, пропонується комбінація обох варіантів, замість використання одного з них. А чим то краще, або простіше ?

kym 23.11.2012 14:43

[quote=Тушелюб;311929]або простіше ?[/quote]
так два упора просто руками подкручиваются
а гайки крутить - ключи доставать

в то же время может не достаточно оказаться только одни упоры порегулировать...

от простого к сложному...

Тушелюб 23.11.2012 14:52

[QUOTE=kym;311942]так два упора просто руками подкручиваются
а гайки крутить - ключи доставать

в то же время может не достаточно оказаться только одни упоры порегулировать...

от простого к сложному...[/QUOTE]

Саме такий висновок для себе я вже зробив. Думаю, що упорами має все обмежитися, оскільки люфт дверцят зовсім невеликий.

kym 23.11.2012 15:00

смотри сюда: у меня тоже появился дополнительный грюк, но проявлялся при проезде неровностей при диагонали
я даже Ясера в багажнике пустом катал - грит что таки ляда

начал регулировать упоры - до максимума
подклеил в точке соприкосновения резинки на самоклейке

стучит.....
причем чем свободнее багажник, тем сильнее стучит
когад в отпуск его затрамбовал - тишина...

потом на какое-то время забил на это дело
но хорошая погода с сухой природой закончились, багажник освободился и опять начал доставать это грюкот...

итог, не поверите - я ЗАкрутил упоры, т.е. уменьшил их высоту....

стук остался, но очень маленький, уже не напрягает......

Borisich 23.11.2012 15:47

[QUOTE=Тушелюб;311946]Саме такий висновок для себе я вже зробив. Думаю, що упорами має все обмежитися, оскільки люфт дверцят зовсім невеликий.[/QUOTE]

Упорами можно щель между уплотнителем и дверкой багажника осуществить. Плучится мокрый багажник в дождик. :sad:

Тушелюб 23.11.2012 16:35

[QUOTE=kym;311949]

итог, не поверите - я ЗАкрутил упоры, т.е. уменьшил их высоту....

стук остался, но очень маленький, уже не напрягает......[/QUOTE]

Отож спосіб один - тре пробувати :).

Тушелюб 23.11.2012 16:36

[QUOTE=Borisich;311975]Упорами можно щель между уплотнителем и дверкой багажника осуществить. Плучится мокрый багажник в дождик. :sad:[/QUOTE]

Також логічно. Знову-таки, треба пробувати.

Тушелюб 26.11.2012 09:48

Доповідаю.

Упори викрутив. Помогло десь так відсотків на 60. Дрібні вібрації, зокрема, львівську бруківку, тримає добре - в салоні незвична тиша. Втім, на серйознішому бездоріжжя все ж гримить, хоча і значно менше. Весною, вже як потепліє, буду скобу підганяти.

Форум рулить. Дякую за пораду :good:.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 20:28.

vBulletin 3.8.6 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
При использовании информации с форума, действующая ссылка на первоисточник обязательна!

Время генерации страницы 3,45860 секунды с 8 запросами