TUCSON Club UA

TUCSON Club UA (http://tucson-club.org.ua/index.php)
-   Ремонт, эксплуатация (http://tucson-club.org.ua/forumdisplay.php?f=2289)
-   -   гбо 4 го поколения и вариатор. (http://tucson-club.org.ua/showthread.php?t=15737)

sergio1965 11.09.2017 20:55

Re: гбо 4 го поколения и вариатор.

[QUOTE=kam14;466393]Это Ваше предположение, или есть какая-нибудь конкретная информация?
ПС. Микролуч на Туссан по нагрузке угол не корректирует. Да и сделать это было бы крайне сложно (ИМХО). Как и пытаться править газовую карту по оборотам (а не только по времени впрыска). Так что приходится ездить на некоторых "средних" установках, а оптимум ни по настройке карты, ни по настройке вариатора практически недостижим.[/QUOTE]

Конкретної інформації немає, значить - моє припущення.

sergio1965 16.06.2020 15:38

Сьогодні встановив варіатор запалювання Мікролуч 3D. Рушає автомобіль плавніше, ніж з 2D, але динамічніше. Далі буду накопичувати досвід.

sergio1965 19.06.2020 10:26

[QUOTE=sergio1965;491045]Сьогодні встановив варіатор запалювання Мікролуч 3D. Рушає автомобіль плавніше, ніж з 2D, але динамічніше. Далі буду накопичувати досвід.[/QUOTE]
До 3000 об./хв. двигун відчутно легше розкручується, далі кручу рідко, але цього достатньо, бо це самий використовуваний робочий діапазон обертів. Думаю, що двигуну з автоматичною КПП варіатор 3D буде навіть більш корисний, ніж з механікою.
Ще напишу про результат їзди по заміських шосе, мені самому дуже цікаво.
Ціна заміни 2D на 3D дуже помірна - еквівалент 25 доларів США разом із налаштуванням.
Простий висновок: якщо двигун став динамічнішим та тяговитішим (збільшився крутний момент в цьому діапазоні), то це свідчить, що загальний (і від обертів, і від навантаження) кут випередження запалювання став оптимальнішим.

sergio1965 08.08.2020 10:37

[QUOTE=sergio1965;491089]До 3000 об./хв. двигун відчутно легше розкручується, далі кручу рідко, але цього достатньо, бо це самий використовуваний робочий діапазон обертів. Думаю, що двигуну з автоматичною КПП варіатор 3D буде навіть більш корисний, ніж з механікою.
Ще напишу про результат їзди по заміських шосе, мені самому дуже цікаво.
Ціна заміни 2D на 3D дуже помірна - еквівалент 25 доларів США разом із налаштуванням.
Простий висновок: якщо двигун став динамічнішим та тяговитішим (збільшився крутний момент в цьому діапазоні), то це свідчить, що загальний (і від обертів, і від навантаження) кут випередження запалювання став оптимальнішим.[/QUOTE]
Різницю між 2D та 3D відчув у нещодавній поїздці по Карпатах (особливо, по таких "дорогах", як відрізок "Завоєля - Заросляк" (хто там їздив - зрозуміє). Повний салон пасажирів, повний багажний речей, дозавантажувався до стелі через вікно. Двигун став ЗНАЧНО еластичнішим.

VIC 08.08.2020 21:17

[quote=sergio1965;491949]Двигун став ЗНАЧНО еластичнішим[/quote]
варіатор додає стиснення і повітря? може лямбду відключає? на мою думку просто повезло з якістю газу

sergio1965 09.08.2020 09:55

[QUOTE=VIC;491955]варіатор додає стиснення і повітря? може лямбду відключає? на мою думку просто повезло з якістю газу[/QUOTE]

Моє пояснення. У карбюраторних двигунів був трамблер, який керував кутом випередження запалювання (як в "+", так і в "-") і складався він з [B][U]відцентрового[/U][/B] ("центробежного") автомата, який міняв кут запалювання в залежності від обертів КВ (функція варіатора 2D), та з [B][U]вакуумного[/U][/B] автомата, який міняв кут запалювання в залежності від розрідження за дросельною заслінкою, тобто, від навантаження на двигун (додаткова функція варіатора 3D порівняно з 2D).
Тобто, варіатор 2D враховує тільки оберти КВ двигуна, а 3D - і оберти, і навантаження на двигун, що дуже важливо для кута запалювання.
Заправлявся вже з 10 разів на різних заправках, в основному на WOG, декілька разів на АВАНТАЖ та БРСМ. Значить, повезло, якість у всіх стабільна. Плавне рушання з місця, тільки зі щепленням, як з дизельним двигуном, різниця з 2D доволі відчутна, особливо, якщо трішки вгору. Але їздив і на бензині, еластичність теж краща.
Нікого не агітую, просто ділюся (для того і форум) своїми враженнями та відчуттями - повірте, за 36 років вони щось таки та вартують...

VIC 09.08.2020 10:31

[quote=sergio1965;491957]обто, варіатор 2D враховує тільки оберти КВ двигуна, а 3D - і оберти[/quote]те саме робить блок керування інжектором, навантаження вираховується маф+кут ДЗ+оберти або мап+кут ДЗ+оберти і епізодично лямбда, для розрахунку УВЗ ще сенсор детонації, так ось варіатор заганяє УВЗ аж в детонацію

sergio1965 09.08.2020 11:05

[QUOTE=VIC;491958]те саме робить блок керування інжектором, навантаження вираховується маф+кут ДЗ+оберти або мап+кут ДЗ+оберти і епізодично лямбда, для розрахунку УВЗ ще сенсор детонації, так ось варіатор заганяє УВЗ аж в детонацію[/QUOTE]

Те, що штатний блок разом зі всіма датчиками все це робить, зрозуміло. Для чого ж тоді газовий блок разом зі всіма газовими "приблудами", в т.ч. варіатором в принципі ?
Не сперечаюся, просто дискутую, щоб зрозуміти те, що, можливо, не до кінця розумію, і вдячний за роз'яснення.
При налаштуванні варіатора 3D як раз навпаки - дещо зменшили кути випередження запалювання в режимі рушання, на 2D вони були на декілька град. більше в "+" і в момент відкриття ДЗ при рушанні двигун був різкіший.
Думаю, при виникненні детонації у будь-якому разі датчик детонації свою справу зробить, але щоб газ здетонував, потрібно і справді всі кути задерти неймовірно. Детонації, яку особисто я вловлюю дуже непогано, немає.

VIC 09.08.2020 21:19

[quote=sergio1965;491959]Для чого ж тоді газовий блок разом зі всіма газовими "приблудами"[/quote]для того щоб вмикати інші форсунки і генерувати їх таймінги, для багатоточкового вприску (не безпосередньо в циліндри) навіть момент вприску не настільки важливий

sergio1965 09.08.2020 21:52

[QUOTE=VIC;491962]для того щоб вмикати інші форсунки і генерувати їх таймінги, для багатоточкового вприску (не безпосередньо в циліндри) навіть момент вприску не настільки важливий[/QUOTE]
Добре. Варіатор 2D коригує момент запалювання в залежності від навантаження на двигун і в чому відмінність між варіаторами 2D та 3D ?

VIC 09.08.2020 22:04

[quote=sergio1965;491963]Варіатор 2D коригує момент запалювання в залежності від навантаження на двигун і в чому відмінність між варіаторами 2D та 3D ?[/quote]
в ціні, маркетинг, комусь гроші дуже потрібні

sergio1965 10.08.2020 13:04

[QUOTE=VIC;491964]в ціні, маркетинг, комусь гроші дуже потрібні[/QUOTE]

Гм. Перед тим, як замінити 2D на 3D, перепитав у свого давнього знайомого чіп-тюнера з Вінниці про доцільність заплатити 700 грн. Він сказав, що доцільно - ефект буде. Він знав, що встановлювати та налаштовувати буду в Хмельницькому, який йому з того "маркетинг"/гроші ? Але я не зупинився і поспілкувався з власником Toyota, він сказав, що такою заміною дуже задоволений, двигун автомобіля став значно еластичнішим, хоча витрати газу не зменшилися (я це за мету не ставив). Налаштовували хлопці з Мікролуча, тобто, сказати, що спочатку налаштували 2D спеціально погано, щоб потім запропонувати купити в них 3D і налаштувати вже добре, керуючись "нам дуже потрібні гроші", мені здається - не логічно.
І ще. Перед заміною телефонував у Дніпро в одну доволі імениту компанію по встановленню ГБО, пояснив суть питання і отримав відповідь, що заміна ефект дасть. Корпоративна солідарність чи бажання допомогти Мікролучу ?
На істину в останній інстанції не претендую - є значно компетентніші люди. Нікого не рекламую, просто ділюся своїм досвідом та враженнями.

VIC 10.08.2020 13:14

[quote=sergio1965;491972]Нікого не рекламую, просто ділюся своїм досвідом та враженнями.[/quote]Плацебо (ЯТД)

sergio1965 10.08.2020 20:03

[QUOTE=VIC;491973]Плацебо (ЯТД)[/QUOTE]
Блажен кто верует... Нехай буде "гречка", аби не суперечка.

Fedorovich 10.08.2020 21:46

[QUOTE=sergio1965;491045]Сьогодні встановив варіатор запалювання Мікролуч 3D. Рушає автомобіль плавніше, ніж з 2D, але динамічніше. Далі буду накопичувати досвід.[/QUOTE]

Вітаю.Можеш викласти скрін настройки варіатора?

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 05:53.

vBulletin 3.8.6 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
При использовании информации с форума, действующая ссылка на первоисточник обязательна!

Время генерации страницы 1,26805 секунды с 8 запросами