![]() |
Re: НЕ ЗАБЫВАЕМ ПЕРЕОБУВАТЬСЯ! когда на зимнюю?
[QUOTE=Alex Under;479372]У нас залишилось два тижні до зими...
[URL="https://www.gismeteo.ua/weather-kyiv-4944/month/"]https://www.gismeteo.ua/weather-kyiv-4944/month/[/URL][/QUOTE] Зима це тоді коли слизько, а коли асфальт сухий і чистий, то назва календарного місяця вирішального значення не має. Завжди головними чинниками були безпечна дистанція та швидкість. |
[quote=sergio1965;479418][/quote]
Вообще то самый главный фактор это среднесуточная температура. И если она +7 и ниже то на переобувку. |
[QUOTE=Aviator;479420]Вообще то самый главный фактор это среднесуточная температура. И если она +7 и ниже то на переобувку.[/QUOTE]
А якщо + 5, то все, кінець, гума стає пластиком ? Мій досвід: якщо гума нова і еластична, має хороший запас по висоті протектора, малюнок протектора "не сліковий" (наприклад, мій теперішній Taurus 701), то по сухому і чистому асфальту навіть при "мінусах" дорогу тримає добре. 1. Якщо їздиш щоденно і зимові шини не на окремих дисках, то щоб не застало зненацька, бажано "перевзутися" завчасно. 2. Якщо я їжджу далеко не щодня, а прогнозую свої поїздки як мінімум за день, у мене зимові шини на дисках і я не стою в чергах на шиномонтажі (замінюю сам), то я і їжджу на "Таурасі" допоки не слизько. 3. Тих, хто за будь-якої погоди фанатично вірить в магічну цифру "+7", мій приклад прошу не наслідувати... |
[QUOTE=sergio1965;479418]Зима це тоді коли слизько, а коли асфальт сухий і чистий, то назва календарного місяця вирішального значення не має. Завжди головними чинниками були безпечна дистанція та швидкість.[/QUOTE]
[QUOTE=sergio1965;479423]А якщо + 5, то все, кінець, гума стає пластиком ? Мій досвід: якщо гума нова і еластична, має хороший запас по висоті протектора, малюнок протектора "не сліковий" (наприклад, мій теперішній Taurus 701), то по сухому і чистому асфальту навіть при "мінусах" дорогу тримає добре. 1. Якщо їздиш щоденно і зимові шини не на окремих дисках, то щоб не застало зненацька, бажано "перевзутися" завчасно. 2. Якщо я їжджу далеко не щодня, а прогнозую свої поїздки як мінімум за день, у мене зимові шини на дисках і я не стою в чергах на шиномонтажі (замінюю сам), то я і їжджу на "Таурасі" допоки не слизько. 3. Тих, хто за будь-якої погоди фанатично вірить в магічну цифру "+7", мій приклад прошу не наслідувати...[/QUOTE] Ну, з таким підходом, тебе можна приравняти до хрустів, які наважуються кататися взимку. Тому що: По-перше, я написав про два тижні - і це не "календарна" зима, а "погодна" зима, тобто буде "зимня" температура. По-друге, якщо ти досі віриш у життя зимою із літньою гумою, навіть на сухому асфальті, то складається враження, що ти пишеш десь із Африки, де про зиму чули з Тирнетів. Ті вважаєш, що якщо біля твого дому чистий та сухий асфальт, то такий асфальт буде по усьому місту? По усій країні? Ну-ну... :confused: |
[QUOTE=sergio1965;479423]А якщо + 5, то все, кінець, гума стає пластиком ?
Мій досвід: якщо гума нова і еластична, має хороший запас по висоті протектора, малюнок протектора "не сліковий" (наприклад, мій теперішній Taurus 701), то по сухому і чистому асфальту навіть при "мінусах" дорогу тримає добре. 1. Якщо їздиш щоденно і зимові шини не на окремих дисках, то щоб не застало зненацька, бажано "перевзутися" завчасно. 2. Якщо я їжджу далеко не щодня, а прогнозую свої поїздки як мінімум за день, у мене зимові шини на дисках і я не стою в чергах на шиномонтажі (замінюю сам), то я і їжджу на "Таурасі" допоки не слизько. 3. Тих, хто за будь-якої погоди фанатично вірить в магічну цифру "+7", мій приклад прошу не наслідувати...[/QUOTE] Господи, я ж никого не уговариваю. Эту цифру не я придумал, об этом говорят специалисты. Я фанатично верю не в "магию", а в безопасность и в то что говорят профессионалы. А вы можете и при -20 ездить на летней, Вам никто не запрещает. Я, лично, уже переобул и спокойно выезжаю рано утром, когда уже 0 или +2. |
В пятницу утром рано поднялся на даче, на земле иней, температура +1;,вкинул зимние колёса в машину, по дороге в Харьков заехал на шиномонтаж, отбалансировал и перекинул. Ориентируюсь на погодные условия, а не на календарь и "сухую, чистую дорогу".
|
эх...
а как давила жаба, когда весной по европам рассекал на зимней причем выехал еще холодно было, а там потеплело на улице плюс 10-15, а я по трассе по 500 км в день на скорости зимнюю гроблю..... |
[QUOTE=Alex Under;479424]Ну, з таким підходом, тебе можна приравняти до хрустів, які наважуються кататися взимку.
Тому що: По-перше, я написав про два тижні - і це не "календарна" зима, а "погодна" зима, тобто буде "зимня" температура. По-друге, якщо ти досі віриш у життя зимою із літньою гумою, навіть на сухому асфальті, то складається враження, що ти пишеш десь із Африки, де про зиму чули з Тирнетів. Ті вважаєш, що якщо біля твого дому чистий та сухий асфальт, то такий асфальт буде по усьому місту? По усій країні? Ну-ну... :confused:[/QUOTE] Я за безпеку руху, тому практично зі всім згоден, просто я проти крайнощів (виключно з моєї точки зору). А щоб в міжсезоння, про всяк випадок, у мене був запас по щепних якостях моїх шин, що перевірено моєю практикою, то й придбав для їзди і влітку, і в міжсезоння згаданий мною Taurus 701 4х4 SUV, на якому написано "M+S". Працює добре, був навіть випадок, коли я подумав що я на суто зимових шинах. При "плюсових" температурах різниця між нами і моїми зимовими бюджетними Nexen (Roadstone) Winguard Ice SUV абсолютно не відчутна. То для чого мені у відносно безпечних умовах "пиляти" суто зимові шини, якщо вони мені будуть потрібні у відповідних умовах, коли висота протектору і глибина ламелів (окрім хімскладу самої гумової суміші) має дуже велике практичне значення ? Нікого ні до чого не закликаю, просто, це форум, де всі діляться своїм досвідом, і позитивним, і негативним. |
Каждый год разговор "ниачем"
Справку у Кульбиды не надо брать чтоб резину сменить?!! Ну похолодало, ну поменял колеса, молодец. Даже если после +2 лупануло на два дня +15 и о боги стерлись на протектопе 0.00000002 мм ну и х@р с ними!!! |
Відповідь: Re: НЕ ЗАБЫВАЕМ ПЕРЕОБУВАТЬСЯ! когда на зимнюю?
[quote=Sergey5;479454][/quote]
Главный признак что пора переобуться. На улице ноябрь на шиномонтаже ещё нет очереди, все вперёд, погнали. |
Шановні одноклубники, не переймайтесь - просто у мене своє, можливо, дещо специфічне, відношення до заміни шин по сезону.Тому й купував мій "Таурус" як "всесезонку", тому і їжджу на ньому до морозів.
|
[quote=sergio1965;479504][/quote]
+1 Шины "Michelin Latitude Cross" М+S Зимние шины - Dunlop шипованные на дисках. |
На однакових авто, різниця лише в типах шин і типові приводу (2WD зимові шини, проти 4WD літні шини).
Блогер сказав, що йому мільйон разів вже задавали питання, який варіант буде кращий - що він не витримав, і зняв повноцінне відео. Шини одного розміру, і однаковий тиск. [url]https://youtu.be/atayHQYqA3g[/url] |
ролик для блондинок
тот, кто понимает физику процесса - даже и не спорит... |
[quote=kym;480009]ролик для блондинок тот, кто понимает физику процесса - даже и не спорит... [/quote]
За кермом їздять не тільки фізики, хоча деяким "фізикам" закони фізики до сp@ки. |
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 01:07. |
vBulletin 3.8.6 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
При использовании информации с форума, действующая ссылка на первоисточник обязательна!